Landvetter IF 2003

Referat: Mossens BK - Landvetter IF 2003

Mossen studsade snabbt tillbaka till vinnarspåret efter storförlusten mot Onsala BK i fredags.
Tjejerna var på spelhumör och spelade ut hela sitt register mot duktiga Landvetter IF uppe på Guldheden Södra.
Redan efter den 1:a perioden hade MBK roffat åt sig en 4-0 ledning efter ett snyggt frisparksmål av Cicci och ett osannolikt hattrick av Ida, precisionen i avsluten var sylvassa och full med kvalité.

MBK behövde dock inte be om ursäkt, tjejerna spelade riktigt bra och var som bålgetingar runt de rödvita LIF-spelarna.

Andra perioden var något jämnare och LIF tilläts reducera innan Fanny återigen gav MBK en fyramålsledning på en hög boll från vänsterkanten.

Tredje och sista perioden slutade mållös men tempot och frenesin var fortsatt hög, Slutresultatet skrevs således till 5-1 denna sköna majdag.

Summa summarum: Till skillnad från i fredags så lyckades vi faktiskt göra mål på våra chanser och hade äntligen lite flyt.
Vi lyckades också sätta försvarsspelet betydligt bättre när vi låg lite längre ned i banan med våra mittbackar.
LIFs försök till instick bakom backlinjen slutade oftast med att Ebba var välplacerad och plockade upp bollarna.
Tack vare att rörligheten var så bra lyckades vi också med djupledsspelet. Det här två delarna brukar gå hand i hand och det belönades med mängder av mål och flertalet bra målchanser.

En väldigt bra laginsats där alla gav allt för varandra, precis som det ska vara.